Logga

Trägolv

Det finns många typer av trägolv, oavsett vilken sort du har kan vi erbjuda en lösning som ger ditt golv nytt liv!
Här kan du se vad vi erbjuder för ditt trägolv.

Slipning

Vi slipar alla sorter av trägolv, så som parkettgolv, gran- och furuplank m.fl.  All slipning sker dammfritt med hjälp av  kraftfulla dammsugare.
Innan vi slipar lagar vi även exempelvis parkettgolv där enstaka stavar kan ha lossnat.
Tavlor, vägghängda hyllor och annat på väggar och blommor kan vara kvar, endast golvytan behöver tömmas vid slipningen. 
Ska ni måla och tapetsera föreslår vi att det utförs före golvslipningen.

Lackning

En vanlig typ ytbehandling är lack. Lacker går att få matta, halvblanka eller blanka och de ger en slitstark yta som gör det lätt att underhålla golvet.Samtliga lacker vi använder är vattenbaserade, för miljön skull.
Om du önskar går det också att färga in golvet före lackning.

Oljning

Ett oljat golv ger en mycket naturlig "träkänsla". Bland oljorna finns det oljor från den klassiska golvoljan med mycket lösningsmedel, hårdvaxoljor och lösningsmedelsfria 2 komponents oljor. Vill du färga in golvet, läs nedan.

Pigmentering & Lutbehandling

Önskas en mycket specifik färg på golvet går det alldeles utmärkt att pigmentera det innan ytbehandlingen görs. Detta kan göras oavsett om golvet ska lackas eller oljas. Vi rekommenderar dock oljebehandling vid infärgningar. Är du osäker på vilken kulör som passar bäst lämnar vi råd och även färgprover.
Vi lutbehandlar också gran och furugolv.

Rekonditionering / Underhåll

De flesta oljade eller såpaskurade trägolv behöver underhållas med jämna intervaller för att bibehålla sitt frächa utseende. Vi hjälper dig gärna med underhåll av ditt golv. Vid underhåll gör vi först rent golvet och lägger sedan på ny olja eller såpa och efterpolerar om det behövs.

eller ring oss 070 - 340 70 60